• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зменшення експорту вершкового масла: що сталося?
    Опубликовано: 2024-05-16 18:05:54

    Протягом січня-квітня 2024 року Україна відправила на експорт лише 1,4 тисячі тонн вершкового масла, що в 2,4 рази менше, ніж за аналогічний період минулого року. За даними MilkUa, це зменшення також відобразилося на грошових показниках, де експортний обсяг удвічі зменшився до 8,9 мільйонів доларів.

    Найбільші обсяги вітчизняного масла за перші чотири місяці 2024 року придбали Молдова (49%), Азербайджан (19,8%) та Ізраїль (12%). Ці цифри відображають низький попит на українське вершкове масло на зовнішніх ринках порівняно з минулим періодом.

    У той же час, імпорт вершкового масла в січні-квітні 2024 року зріс у 6,3 рази, порівняно з аналогічним періодом минулого року, до 1,5 тисячі тонн. Грошовий еквівалент імпорту також значно зросло, до 9,7 мільйонів доларів, що в 5,7 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року.

    Основними постачальниками масла протягом першого кварталу 2024 року були Нідерланди (32,6%), Польща (25,6%) та Німеччина (11,1%). Це свідчить про зміну обстановки на ринку, де збільшилася залежність від імпортних постачань вершкового масла.

    Причини такого різкого зменшення експорту та зростання імпорту вершкового масла в Україну можуть бути пов'язані з рядом факторів, таких як зміни в попиті та пропозиції на світовому ринку, технологічні та виробничі аспекти, а також політичні та економічні обставини як в Україні, так і за кордоном.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.