• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вантажообіг морських портів України зріс удвічі
    Опубликовано: 2024-05-16 12:05:48

    У квітні українські морські порти обробили 9,912 млн тонн вантажів, що майже вдвічі більше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

    Цю інформацію надало ДП "Адміністрація морських портів України". Найбільшу частку в обробці вантажів у квітні становили зернові – 6,3 млн тонн, порівняно з 3,9 млн тонн у квітні минулого року.

    Через Український коридор у квітні пройшло 7,7 млн тонн вантажів, з яких 5,1 млн тонн припало на продукцію українських аграріїв. Цей результат демонструє значне зростання порівняно з попереднім роком.

    За перші чотири місяці 2024 року порти України обробили загалом 37,7 млн тонн вантажів, що значно більше, ніж 22 млн тонн за аналогічний період 2023 року. Це свідчить про суттєве підвищення ефективності роботи портів.

    Важливо зазначити, що за дев’ять місяців функціонування тимчасового морського коридору ним пройшли майже 1600 суден, які забезпечили експорт 45 млн тонн вантажів до 44 країн світу. Це перевищує результати роботи "Зернової ініціативи", в якій брали участь ООН, Росія та Туреччина.

    Таким чином, українські морські порти продовжують демонструвати вражаючі результати, сприяючи економічному розвитку країни та забезпечуючи значні обсяги експорту.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.