• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перспективи ринку свинини в Україні: аналіз цінових тенденцій
    Опубликовано: 2024-05-13 15:04:07

    За даними аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України», перша декада травня принесла подальше зниження цін на закупівлю свиней забійних кондицій. Переглянемо результати щотижневого моніторингу, які передає «ПроАгро Груп».

    На початку травня торги показали корекцію цін на живці свині на рівні 1,5–3 грн./кг у напрямку зниження. Таким чином, в кінці другої декади більшість товарних партій було закуплено за цінами від 58 до 60 грн./кг у всіх регіонах. Хоча ціни варіювалися, останні переважно стосувалися тварин з вагою, яка перевищує стандартну забійну кондицію. Середньозважена ціна на цей тиждень склала 58,4 грн./кг, що на 3,1% нижче, ніж минулого періоду.

    Представники м’ясопереробної галузі прогнозують тимчасове зниження продажів після святкувань, проте очікують відновлення торгівлі наступного тижня. Виробники свинини, у свою чергу, продовжують відправляти заплановані товарні партії, не зафіксовуючи відмов або перенесень.

    Наразі оператори майже не роблять прогнозів щодо подальшої динаміки цін, оскільки спостерігають ринкові сигнали, які можуть вказувати як на подальше зниження, так і на відновлення цін. Однак вони сподіваються на благоприятні погодні умови, які сприятимуть плавному переходу від великодніх святкувань до повноцінного шашликового сезону.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.