• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Украину надвигается финансовая буря
    Опубликовано: 2013-08-07 15:59:19

    Ймовірність зростання вартості нових запозичень на зовнішніх ринках, у випадку здійснення емісії українських єврооблігацій, є досить високою. Це викликано в першу чергу зниженням темпів виробництва загалом в країнах що розвиваються.

    Зокрема, індекс ринків від HSBC в липні 2013 р. знизився до нового посткризового мінімуму в 49,4 пункту на тлі зниження обсягів промислового виробництва та стагнації в секторі послуг.

    У червні індекс EMI склав 50,6 пункту. Зараз показник вперше з квітня 2009 р. опустився нижче 50 пунктів, що вказує на загальне скорочення виробництва на ринках, що розвиваються.

    Виробництво скоротилося в чотирьох найбільших економіках, що розвиваються, і це перше таке скорочення з березня 2009 р. Виробництво в Китаї знижується другий місяць поспіль, також знижуються показники в Індії і Бразилії, а в Росії зростання був найнижчим майже за три роки.

    Зайнятість на світових ринках, що розвиваються була в цілому незмінною в липні порівняно з попереднім місяцем, а інфляційний тиск залишався слабкими. Вхідні ціни росли найшвидшими темпами за чотири місяці, хоча зростання все ще скромний, а ціни на кінцеві товари та послуги майже не змінилися.

    "Ринки, що розвиваються все ще не відчувають зростання від стабілізації попиту в США, Європі і Японії. Наприклад, виробники відзначають скорочення нових експортних замовлень в липні. Є ознаки того, що зростанню заважають внутрішні проблеми, - вважає співкерівник відділу економічних досліджень в Азії HSBC Фредерік Нойманн . - Основний ризик для ринків полягає в циклічному спаді виробництва і стагнації в секторі послуг, що призведе до ослаблення ринку праці ".

    Разом із тим, Федеральна резервна система (ФРС) стала ближче до скорочення обсягів програми викупу активів після того, як опубліковані в п'ятницю дані показали зменшення безробіття в країні, заявив президент Федерального резервного банку Далласа Річард Фішер.

    Після зниження безробіття до 7,4%, американський ЦБ буде обдумувати найкращий момент для початку згортання стимулюючих заходів, якщо, звичайно, у найближчі місяці не відбудеться яких-небудь негативних з точки зору економіки подій.

    Він зазначив, що на проведеному минулого тижня засіданні Комітету з відкритих ринків (FOMC) закликав своїх колег "зібратися з духом і зробити перший крок цієї осені". Проте глава ФРБ Далласа не уточнив, яке засідання він має на увазі - вересневе або жовтневе.

    За даними міністерства праці, опублікованими 2 серпня, безробіття опустилася в липні до 7,4% - мінімальної позначки з грудня 2008 року - у порівнянні з червневим рівнем в 7,6%. При цьому число робочих місць збільшилося в липні на 162 тис., що є найбільш незначним приростом з березня.

     

    ua-ekonomist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.