• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна очікує скорочення виробництва та експорту зернових
    Опубликовано: 2024-05-14 14:04:24

    Україна очікує скорочення виробництва та експорту зернових, таких як пшениця і кукурудза, за прогнозами Департаменту сільського господарства США (USDA) на 2024/25 маркетинговий рік. Згідно з цими прогнозами, цей рік може принести виробництву пшениці України скорочення на 2 мільйони тонн порівняно з попереднім сезоном, знижившись до 21 мільйона тонн. Причиною цього може бути погіршення логістики та складна воєнна ситуація в країні.

    Водночас, навіть при таких умовах, прогнозований рівень виробництва залишається високим порівняно з попередніми періодами, що є важливим фактором на тлі поточних подій.

    Внаслідок меншого врожаю пшениці очікується зменшення експорту з України в новому маркетинговому році. За даними прогнозу USDA, експорт цієї культури може скоротитися на 3,5 мільйона тонн до 14 мільйонів тонн порівняно з поточним сезоном.

    У той же час, прогноз світового ринку пшениці на 2024/25 маркетинговий рік показує невелике зменшення початкових запасів, збільшення виробництва та споживання, помірне зростання торгівлі та скорочення кінцевих запасів.

    Щодо кукурудзи, прогноз передбачає скорочення виробництва на 4 мільйони тонн до 27,0 мільйонів тонн, а експорту - на 2 мільйони тонн до 24,0 мільйонів тонн порівняно з попереднім маркетинговим роком.

    Експерти USDA також прогнозують зменшення світового виробництва кукурудзи у сезоні 2024/25, але загалом ринок зернових залишається досить активним та варіативним у зв'язку з різними факторами впливу.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.