• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання цін на свинину в Україні: що відомо
    Опубликовано: 2024-05-10 16:03:29

    Ціни на деякі продукти, зокрема на свинину, підвищилися в багатьох великих українських супермаркетах у травні. За даними порталу Мінфін, вартість свинини стрімко знижувалася протягом останніх місяців, але ситуація змінилася у травні.

    Найбільше у період з квітня по травень подорожчав свинячий ошийок, а також помітно підвищилася ціна на свинячу грудинку. Наприклад, ошийок українські супермаркети пропонували за 236,63 гривні за кілограм у квітні, а в травні ціна піднялася до 249,50 гривні, що становить різницю у 12,87 гривні.

    Свиняча лопатка тепер коштує покупцям 165,40 гривні, порівняно з 161,75 гривні у попередньому місяці, що свідчить про підвищення ціни на 3,65 гривні протягом місяця.

    Ціна на свинячу грудинку також відчутно зросла за місяць май. Зараз товар продається середньо за 170,80 гривні, що на майже 10 гривень дорожче, ніж у попередньому місяці.

    Ці показники вказують на зростання цін на свинину в Україні, що може вплинути на бюджети домогосподарств українців. Це також може стати об'єктом уваги для економічних та соціальних аналітиків, які вивчають вплив таких змін на життя населення.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.